Докато войната в Израел и Газа се развива в реално време

...
Докато войната в Израел и Газа се развива в реално време
Коментари Харесай

Дезинформацията в социалните медии се разпространява на фона на войната в Израел

Докато войната в Израел и Газа се развива в действително време в обществените медии, специалистите споделят, че неприятна информация и агитация се популяризират в X, прочут преди като Twitter.

Alethea, изследователска група, сподели, че е разкрила мрежа от минимум 67 акаунта на уеб страницата, публикуващи погрешно наличие за войната. Тези изявления, които включват погрешно преведени видеоклипове, са получили милиони гледания.

„ Има значение дали хората имат вяра, или не “, сподели Лиза Каплан, създател на Alethea, пред CBS News. „ Колкото повече пъти хората могат да видят наличие от сходен темперамент, толкоз повече благоприятни условия има един артист да убеди някого в нещо, което може или не може да е правилно. “

уволни огромна част от екипа, виновен за наблюдението на изявленията в уеб страницата. Във вторник Европейският съюз изпрати на милиардера писмо с молба неотложно да отстрани „ нелегално наличие и дезинформация “. Ако не, „ могат да бъдат наложени наказания “, Европейски Съюз предизвестен.

X сподели при започване на предходната седмица, че към този момент са премахнали „ сметки, свързани с Хамас “ и „ няколкостотин акаунта “. Други огромни обществени медийни платформи, в това число Фейсбук, TikTok и Snap, споделиха на CBS News, че са нараснали ресурсите си за битка с дезинформацията.

Майк Колфийлд, откривател в Центъра за осведомена общност, мултидисциплинарен проучвателен център към Вашингтонския университет в Сиатъл, сподели, че продължаващата дезинформация може да аргументи безпорядък.

„ Когато заливаме хората с това море от непроверена информация, огромна част от която е лъжлива, ние изхвърляме положителната воля на нашите жители “, сподели Колфийлд. „ Ние отваряме вратата за разнообразни хора, които желаят да манипулират своята благосклонност. “

Каплан сподели, че до момента в който войната продължава, тя и Алетея чакат да видят онлайн света „ да стане по-сложен “.

„ Повече артисти ще употребяват информация като оръжие “, сподели тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР